Cu sprijinul Ministerului Culturii

Acasa|Actualitatea|Literatura|Interviurile RL|Eveniment|Arte |Meridiane|Ochiul magic
 

 
Comunicat de ---

Întrunirea Comitetului Director şi Consiliului USR din 14-15 decembrie 2012

Comitetul Director al USR s-a întrunit în sedinţa din decembrie, la Alba Iulia, în seara zilei de 14 decembrie. Cele mai importante probleme discutate au fost situaţia Casei Vernescu, respectiv noul contract de închiriere şi întârzierea fructificării acestuia, situaţia revistelor USR şi prevederile pentru funcţionarea acestora. S-a fixat calendarul celor mai importante evenimente pe care USR le va organiza în 2013: Programul de lecturi publice; Premiile USR pe anul 2012; Colocviul romanului românesc; Turnirul de poezie; Festivalul Zile şi Nopţi de Literatură; Gala Poeziei Române Contemporane.
Vicepreşedintele USR, Gabriel Chifu, a prezentat o informare privind proiectul de susţinere a literaturii române vii, desfăşurat în perioada 6 noiembrie – 15 decembrie.

Pe 15 decembrie, a avut loc întrunirea Consiliului USR, care a ales juriile pentru premiile USR 2012 şi a discutat modificări ale schemei de funcţionare a USR. Au fost primiţi 112 noi membri, majoritatea stagiari, din toate filialele USR. Dl Mihai Zamfir a propus eliminarea din Statutul USR a prevederii ca un membru al USR să poată candida numai pentru două mandate de preşedinte, propunere care a fost aprobată de către toţi cei prezenţi.
Scriitorii prezenţi, cărora li s-au adăugat membri ai Filialei Alba-Hunedoara, au susţinut un recital poetic la Universitatea 1 Decembrie 1918 din localitate, în prezenţa unui public format nu numai din studenţi. Scriitorii prezenţi au vizitat apoi punctele istorice din Cetate, şi anume Muzeul Unirii, cu Sala Unirii, unde s-a desfăşurat adunarea care a stabilit Unirea Transilvaniei cu ţara-mamă, la 1 Decembrie 1918, precum şi Catedrala Încoronării lui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria. Toate aceste manifestări au avut loc cu sprijinul financiar al Guvernului României şi al Consiliului Judeţean Alba.

Parteneri Romania literara
                 

                                   

           

 
Toate drepturile rezervate Fundatia Romania literara