Cu sprijinul Ministerului Culturii

Acasa|Actualitatea|Literatura|Interviurile RL|Eveniment|Arte |Meridiane|Ochiul magic
 

Actualitatea:
Strict autentic! de Ştefan Cazimir

„Curg perlele-n picuri pe placă Şi zuruie rare.” Toma, Okeanidele)

Monica Lewinska, o tînără croitoreasă poloneză, s-a declarat fericită că, prin căsătorie, îşi va schimba numele, scăpînd astfel de glumele licenţioase debitate pe seama ei. Monica Lewinska n-a fost niciodată în Statele Unite, dar, ca şi fosta stagiară de la Casa Albă, este tot brunetă.

La nunta actorului X, bucatele alese pentru a-i delecta pe nuntaşi sînt alese din bucătăria franceză.

În acel moment a apărut un individ de 30-35 de ani, care l-a atacat cu un obiect contondent. Din declaraţiile victimei a reieşit că ar fi fost vorba de un cuţit sau de lama scurtă a unui briceag.

Sistemul construit de Lenin şi Stalin a ajuns o ruină, o ruină încă periculoasă care se zvîrcoleşte din răsputeri să salveze ce se mai poate salva din imperiul pe care-l construise.

Primarul unui oraş austriac numit Ai vrea tuing le-a cerut turiştilor britanici să înceteze să mai fure indicatoarele cu numele oraşului, din cauza semnificaţiei pe care o are numele său în limba engleză.

BBC World a întrerupt pe 6 septembrie transmisia live despre moartea Dianei pentru a anunţa decesul maicii Teresa, a cărei înmormîntare a fost transmisă live în peste 190 de ţări.

Începutul unui nou an este, de asemenea, şi sfîrşitul anului care tocmai a trecut.

În 2050, anunţă L., vom avea în România o revoluţie sexuală! [...] Ceea ce mi se pare scandalos este că acest consilier prezidenţial se ocupă cu astfel de futilităţi.

Subsemnatul Trusca Petre [...], în calitate de pîrît, este rugat să se prezinte la judecătoria Craiova, dosar nr….., obiect partaj succesoral.

Bărbaţii care îşi pierd locul de muncă au şanse mai mari să fie părăsiţi de soţii decît cei care lucrează.

Divorţat, părăsit şi de prostituata cu care se vedea regulat …

E vorba cu adevărat de un tablou, şi anume Sticletele, al pictorului flamand Carel Fabritius (1622 – 1654), înfăţişînd pasărea cu acelaşi nume, care a lucrat în atelierul lui Rembrandt şi le-a fost profesor lui Vermeer şi De Hooch. „ P.S. Orice dubii privind autenticitatea textelor de mai sus reprezintă, de fapt, un elogiu : îmi atribuie mai multă fantezie decît posed în realitate.

Parteneri Romania literara
                 

                                   

           

 
Toate drepturile rezervate Fundatia Romania literara