Cu sprijinul Ministerului Culturii

Acasa|Actualitatea|Literatura|Interviurile RL|Eveniment|Arte |Meridiane|Ochiul magic
 

Actualitatea:
Remiză tristă cu Muntenegru de Horia Alexandrescu

Stadionul de la Cluj, pe care s-a jucat primul nostru joc din calificările pentru CM de la ruşi, a reuşit să se prezinte în ton cu mai toate ale noastre, de aici. Adică, a fost un teren desfundat,deci tocmai bun ca pe gazonul lui să se joace un simulacru de fotbal.

Păcat pentru caldele tribune clujene, dar păcat şi pentru noi, telespectatorii, care ne-am plictisit în faţa micilor ecrane.Vreo două- trei ocazii am avut, totuşi, dar le-am irosit, potrivit tradiţiei binecunoscute. Problema e că de data asta plătim în solidar cu tot poporul vreo 300 000 de euro, bani în dreptul cărora trebuie să stea scris că ne-am… calificat, deşi eu, unul, refuz să vă mai păcălesc că ne-am putea găsi la Turneul final! Domnul Daum, antrenorul, şi secundul său belgian au făcut de toate la echipa naţională, de la antrenamente cu public, la secretul straşnic păstrat în privinţa noului căpitan al tricolorilor, dar singurul lucru care nu le-a ieşit a fost tocmai fotbalul de calitate. Între noi fie vorba, n-am jucat mai nimic, mingea plimbându-se înainte şi înapoi, peste linia mediană – unde Bicfalvi a făcut figuraţie – între fundaşi şi vârfuri, dar fără a reuşi să ameninţe cu adevărat poarta muntenegrenilor. Iar adevărul este că ne cam plictisiserăm când, în min. 85, a sosit, în sfârşit, golul lui Adi Popa. Toate bune şi frumoase, însă numai până la următorul atac al oaspeţilor, care ne egalează urgent, în timp ce arbitrul de centru prelungeşte meciul cu încă 5 minute. Noroc însă cu Pantilimon… Până la final, n-a mai fost nimic important de semnalat, cu excepţia acelui fault grosolan făcut în careu asupra românilor. Iar în min. 90+5 marele Nicuşor Stanciu, de la Anderlecht, de care nu se îndoia nimeni că va înscrie penalty-ul, a executat lovitura… peste poartă, partida încheind-se astfel 1-1, cu două puncte pierdute de noi. Un păcătos debut al campaniei de calificare, în care, după cum a evoluat echipa noastră, nu prea văd cum ne vom mobiliza mai bine şi mai mult, de vreme ce urmează să jucăm cu Armenia.

Aşadar, marele antrenor german, adus de FRF nici n-a descoperit vreun alt jucător cu care să întărească echipa naţională şi nici nu se poate spune că nivelul de pregătire al lotului actual ne-a impresionat cu ceva anume. Mai degrabă îl putem cita pe unul dintre fanii tricolorilor, care – amintindu-şi de meciul anterior cu tricolorii,câştigat atunci cu 4-4 – comenta în subsolul cronicii meciului că echipa suferă de… Sindromul Daum!

P.S.: Întrucât la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu a fost desemnat încă, provizoriu, un şef intermediar al instituţiei,urmează să revenim asupra temei săptămâna viitoare. Şi atunci aşteptăm desemnarea echipei de conducere, având în vedere că noul ciclu olimpic practic a început!

Parteneri Romania literara
                 

                                   

           

 
Toate drepturile rezervate Fundatia Romania literara